Drugsrazzia in discotheek Diverso

Print
Drugsrazzia in discotheek Diverso

Drugsrazzia in discotheek Diverso

Hechtel-Eksel - Tijdens de nacht van zaterdag 22 juni hield de politie een grootscheepse actie bij discotheek Diverso in Hechtel-Eksel. Alle aanwezigen werden onderworpen aan een grondige identiteitscontrole. De politie nam allerlei verboden producten en sommen geld in beslag.

In de nacht van zaterdag op zondag viel de politie omstreeks 01.30u binnen bij discotheek Diverso langs de Hasseltsebaan in Hechtel-Eksel.

"Wij merkten de afgelopen maanden dat bestuurders die betrapt werden op druggebruik vaak verklaarden dat zij van de Diverso kwamen", zegt Eric Cenens, woordvoerder van de politiezone Kempenland. "Ook personen die bij controles in het bezit bleken te zijn van verboden producten, verklaarden dikwijls dat zij zich die drugs aanschaften in die zaak. Daarom besloten wij een gecoördineerde politieactie op het getouw te zetten. Wij vielen zaterdagnacht de disco binnen met ondersteuning van de federale politie en de politiezones HAZODI en Borgloon. De brandweer van Leopoldsburg zorgde voor extra verlichting op de parking van de zaak", aldus Cenens.

De politieactie had succes. Er werden dosissen drugs in beslag genomen voor vernietiging. Het gaat om drugs van allerlei aard, gaande van cocaïne, GHB, XTC-tabletten, cannabis, speed, etc. Het parket van Hasselt nam bovendien sommen geld in beslag van twee personen die verdacht worden van drughandel.

Alle 279 aanwezige personen werden geïdentificeerd en gecontroleerd. Daarbij werden onder meer drugdetectiehonden van de federale politie ingezet.

De honden detecteerden bij 30 aanwezigen sporen van drugs. Zij werden grondig gefouilleerd en hun voertuigen werden door de drughonden doorzocht. Tegen 7 van hen wordt proces-verbaal opgesteld op verdenking van overtredingen tegen de drug wet. 51 klanten bleken in de politiedatabank gekend voor drugfeiten, wat neerkomt op bijna 20% van de aanwezige personen.

Er wordt proces-verbaal opgesteld tegen de uitbating van Diverso en de burgemeester wordt ingelicht over de controle.

Foto DD


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio