Tom Boonen niet naar de Tour

Print
Tom Boonen niet naar de Tour

Tom Boonen niet naar de Tour

Tom Boonen (Omega Pharma-Quick.Step) neemt deze zomer niet deel aan de Ronde van Frankrijk. Dat meldde manager Patrick Lefevere dinsdag op een persconferentie.
Manager Lefevere wou hem er graag bij, maar de renner zelf had er niet veel zin in. "Hij stond al een tijdje niet meer te springen om naar de Tour de France te gaan", vertelt Lefevere. "Het is nu niet anders. Ik wil hem niet dwingen. Een renner die opziet tegen het drie weken durende evenement, moet je niet forceren", verklaarde Lefevere. "Zelf had ik hem liever aan de start gezien in Corsica, dat geef ik grif toe. Publicitair zou zijn deelname een serieuze voltreffer geweest zijn, maar het is nu anders."

"Tom Boonen zal de Ronde van Wallonië (20-24 juli) en de Ronde van Polen (27 juli-augustus) afwerken. De rest van zijn programma bespreken we later."

"Ik had vorig jaar al het besluit genomen om niet te starten in de Ronde van Frankrijk", stelde Boonen. "Dat ik de perfecte gangmaker zou zijn voor Mark Cavendish vond ik geen argument om hierop terug te komen. Ik zou het gek vinden om heel zijn treintje door elkaar te gooien omdat ik zou deelnemen. Zijn mannen moeten verder routine kweken. De kans dat ik ooit nog zal starten in de Tour de France is heel klein. Wellicht keer ik er nooit meer terug."

Foto Belga