François De Keersmaecker unaniem herkozen als KBVB-voorzitter

François De Keersmaecker is zaterdag door het Uitvoerend Comité unaniem herkozen als voorzitter van de Belgische Voetbalbond (KBVB). Hij blijft zo ook de komende twee jaar bondspreses.

drombouts

Het was CEO Steven Martens die het nieuws zaterdag aankondigde via zijn Twitterkanaal. Even later kwam de bevestiging vanuit het bondsgebouw zelf.

"François De Keersmaecker is inderdaad unaniem herkozen als KBVB-voorzitter voor de komende twee jaar", aldus KBVB-woordvoerder Stefan Van Loock. De Keersmaecker was de enige kandidaat.

De 55-jarige De Keersmaecker, een jurist van opleiding, staat sinds juni 2006 aan het hoofd van de KBVB. Hij zit eveneens in de Juridische Commissie van de Wereldvoetbalbond FIFA en van de Europese Voetbalbond UEFA. Vorige maand werd hij niet verkozen in de Raad van Bestuur van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC).

Licenties

Eerder op de dag stond De Keersmaecker in het kader van de Algemene Vergadering van de KBVB in Brussel stil bij de talrijke klachten over licenties en deelname aan eindrondes van het afgelopen seizoen. "Al die procedures maken me triest", verklaarde De Keersmaecker, die hoopt dat de digitalisering van de wedstrijdbladen voor verandering kan zorgen.

"Met de digitale 'feuilles' zullen we de papierstroom verminderen", zei de bondsvoorzitter. "Via deze digitalisering willen we alle menselijke fouten op wedstrijdbladen tot een strikt minimum beperken. Bovendien kunnen we zo ook op het einde van het seizoen klachten over niet gekwalificeerde spelers vermijden."

"De talloze procedures van afgelopen seizoen maken me triest", vervolgde De Keersmaecker. "Sommige clubs kunnen blijkbaar niet de sportieve resultaten accepteren en zoeken naar gaten in de reglementen. Dat kost de KBVB-administratie bijzonder veel moeite en geld. En eigenlijk is dit het geld van de clubs zelf. Deze financiële middelen zouden we beter niet in rechtszaken steken."

Foto Photo News

Aangeboden door onze partners