Private International School of Leuven in september van start

Print
Private International School of Leuven in september van start

Private International School of Leuven in september van start

De private International School of Leuven (ISL), die de stad Leuven samen met de KU Leuven, het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en IMEC heeft opgericht, gaat in september dit jaar van start met een vijftal klassen. Dat is donderdag gezegd bij de ondertekening van een samenwerkingsakkoord tussen de vzw ISL en de Vrije Basisschool Terbank in Heverlee.

Aan ISL zullen Engelstalige lessen gegeven worden aan kinderen van buitenlandse studenten, onderzoekers en werknemers die tijdelijk verblijven in het Leuvense. De initiatiefnemers willen hiermee tegemoetkomen aan een grote nood hieraan. Naar schatting 10.000 buitenlanders studeren, werken en leven in Leuven. De aanwezigheid van een dergelijke school is ook een troef om internationale medewerkers aan te trekken en te behouden. ISL wil op termijn plaats bieden aan een 200-tal kinderen.

De nieuwe school zal gehuisvest zijn op terreinen van de Vrije Basisschool. "Men kan beschikken over twee klassen van de school. Tegen september komt er een modulaire bijbouw voor de overige klassen en tegen het begin van het schooljaar 2014-2015 willen we bijkomende infrastructuur realiseren", aldus onderwijsschepen Mohamed Ridouani (sp.a). De samenwerking met de Vrije Basisschool moet daarnaast ook voorkomen dat ISL "een internationaal elitair eiland wordt binnen de stad" . Er wordt ook naar een pedagogische samenwerking gestreefd.

Belga

Archieffoto EPA: Internationale wiskundeolympiade in Amsterdam