Rechter geeft paar opschorting van straf voor 1.400 wietplanten

Print
Rechter geeft paar opschorting van straf voor 1.400 wietplanten

Rechter geeft paar opschorting van straf voor 1.400 wietplanten

Hasselt - Een 52-jarige man uit Hasselt en zijn 27-jarige vriendin hebben donderdag van de Hasseltse correctionele rechtbank opschorting van straf gekregen voor een wietplantage. De rechter heeft wel een vermogensvoordeel van 10.000 euro verbeurd verklaard. De openbare aanklager had voor elk van de beklaagden achttien maanden cel en 6.000 euro boete gevorderd, eventueel deels met uitstel.

Omwille van financiële problemen was het tweetal met het telen van cannabis begonnen. De plantage met 1.400 planten in Herk-De-Stad was tussen april 2011 en januari 2012 in werking. De man verzorgde de planten en regelde alle praktische zaken, zoals de verkoop van de oogst. Met de 10.000 euro opbrengst werden schulden afbetaald.

Betrokken Nederlanders

Er kwam een Nederlander dagelijks in de plantage, die op een appartement van de jonge vrouw in Hasselt verbleef. Er zouden ook twee andere Nederlanders bij betrokken geweest zijn, maar geen van de Nederlanders kon geïdentificeerd worden.

De eerste oogst was deels mislukt, omdat de plantjes door een te vochtige kelder beschimmeld waren. De vijftiger zei dat de toestand uiteindelijk onhoudbaar geworden was. Uit wroeging klapte hij tegenover zijn huisbazin uit de biecht.

Elektriciteit afgetapt

De elektriciteit ter waarde van 8.350 euro werd illegaal afgetapt, maar met het bedrijf Infrax zou een regeling getroffen zijn. Het koppel draait ook op voor 3.440 euro aan gerechtskosten.

Belga
Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio