Ex van Wendy Van Wanten vrijgesproken van schriftvervalsing

Print
Ex van Wendy Van Wanten vrijgesproken van schriftvervalsing

Ex van Wendy Van Wanten vrijgesproken van schriftvervalsing

Het hof van beroep in Antwerpen heeft Dany Vanholme (55), de ex-echtgenoot van zangeres Wendy Van Wanten (foto), donderdag vrijgesproken van valsheid in geschrifte in het kader van een pr-overeenkomst tussen beiden. In eerste aanleg was hij daar wel schuldig aan bevonden en had hij een opschorting gekregen.

Het bedrijf van Vanholme leverde afslanktoestellen en verzorgingsapparaten aan professionele afslankinstituten, schoonheidssalons en wellnesscentra. Van Wanten zou het gezicht daarvan worden. Er werd een contract opgesteld, waarin door beide partijen nog zaken werden aangepast.

Later ontstond er echter discussie over die aangebrachte wijzingen. Van Wanten verweet haar ex onder meer dat hij achter haar rug een clausule geschrapt had die stelde dat ze recht had op een forfaitaire vergoeding van 15.000 euro. Ze diende daarop een klacht in wegens schriftvervalsing.

Vanholme ontkende dat hij geknoeid had. "Er waren verschillende ontwerpen van dat contract en mevrouw Van Wanten deed alsof een daarvan het definitieve was. Het hof stelt nu in zijn arrest dat de omstandigheden waarin de wijzigingen werden aangebracht, niet duidelijk zijn. Mevrouw Van Wanten kon haar exemplaar van dat contract zonder de schrappingen ook niet ter controle en vergelijking voorleggen aan het hof", zei Len Augustyns, de advocaat van Dany Vanholme.

Wendy Van Wanten had in eerste aanleg 500 euro schadevergoeding gekregen en haar firma 300 euro. Door de vrijspraak grijpen ze daar nu naast. Ze draaien bovendien op voor de 233 euro aan gerechtskosten.

Belga

Foto Photo News