Ethias Arena krijgt voor 1,6 miljoen euro aan isolatie tegen geluidsoverlast

Print
Ethias Arena krijgt voor 1,6 miljoen euro aan isolatie tegen geluidsoverlast

Ethias Arena krijgt voor 1,6 miljoen euro aan isolatie tegen geluidsoverlast

Hasselt - De nv Sportpaleis heeft 1,6 miljoen euro geïnvesteerd in akoestische isolatie voor de evenementenhal Ethias Arena in Hasselt. Hiermee wil de organisator tegemoet komen aan de eisen van het stadsbestuur en de omwonenden om de geluidsoverlast bij concerten en fuiven sterk te verminderen. Het bouwtechnische project werd donderdag aan de pers voorgesteld.

Het plaatsen van de isolatie maakt deel uit van een volledige verbouwing die de Sportpaleisgroep momenteel in de Ethias Arena en de aanpalende Grenslandhallen uitvoert. De akoestische verbeteringen vertegenwoordigen een kost van 1,6 miljoen in het totale budget van 7 miljoen euro. En dat was nodig, want het beperken van de overlast was één van de criteria die het Hasseltse stadsbestuur in overweging heeft genomen bij het toekennen van de concessie.

Klachten bij nachtevents

"De voorbije jaren was namelijk gebleken dat er van omwonenden soms klachten kwamen bij nachtevents", zegt schepen Tom Vandeput, die ook voorzitter is van de vzw Grenslandhallen. "Om de circa 8 nachtevents per jaar verder te kunnen laten plaatsvinden, was het indijken van de lawaaioverlast een absolute noodzaak."

Na een studie door Technum-Tractebel, bleek dat vooral de isolatie van het dak moest aangepakt worden om aan de eisen te voldoen. Daarom werd het dak verzwaard en een rotswolisolatie van 8 cm geplaatst. Er is ook een dubbele beplating van 44 mm aangebracht. Bij voltooiing van deze dakwerken, eind augustus, moet het mogelijk zijn om de omwonenden niet langer wakker te houden.

Belga
Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio