Renovatie E314 Lummen zorgt voor weekendfiles in Limburg

Print
Renovatie E314 Lummen zorgt voor weekendfiles in Limburg

Renovatie E314 Lummen zorgt voor weekendfiles in Limburg

Lummen - Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) laat in het weekend van 22 en 23 juni het linkerrijvak van de E314 tussen Lummen en Halen richting Leuven renoveren. Het verkeer moet er over één rijstrook. Er worden dan ook files voorspeld.

De werkzaamheden beginnen vrijdagavond om 21 uur en duren tot maandagochtend 5 uur, deelde het AWV donderdag mee. De vooropgestelde planning kan nog veranderen door de weersomstandigheden. De aannemer zal de linkerrijstrook over een lengte van 4,3 kilometer renoveren. "De complexen Lummen-Centrum en Halen blijven volledig open tijdens de werkzaamheden."

Files 2-5 km

Het Vlaams Verkeerscentrum voorspelt luidens de mededeling files van 2 tot 5 kilometer. Weggebruikers moeten daarom rekening houden met een mogelijke extra reistijd die tijdens piekmomenten kan oplopen tot 45 minuten. Het AWV zal de extra reistijd op de E314 in minuten aangeven, zodat de weggebruiker tijdig kan beslissen de snelweg al dan niet te verlaten en via de gewestwegen verder te rijden.

De komende weken worden nog een aantal op- en afritten van de E314 gerenoveerd. Om de hinder te beperken, zal dit telkens 's nachts gebeuren.

Belga
Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio