Eén jaar cel voor man die jongetjes verkrachtte

Print
Eén jaar cel voor man die jongetjes verkrachtte

Eén jaar cel voor man die jongetjes verkrachtte

Wellen - Een 33-jarige man die twee minderjarige jongetjes heeft verkracht, is door de Tongerse rechter veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan één jaar effectief. De man moet in totaal 11.150 euro schadevergoeding betalen aan zijn slachtoffers.

De feiten speelden zich af in de Limburgse gemeenten Wellen en Borgloon tussen januari 2003 en april 2012. De slachtoffers, een broertje van zijn eerste echtgenote en een broertje van zijn ex-vriendin, waren gedurende een bepaalde periode van de feiten jonger dan veertien.

Feiten wekelijks herhaald

Uit het onderzoek bleek dat de seksuele handelingen voornamelijk plaatsvonden als de slachtoffers bij hem thuis videospellen kwamen spelen, op uitnodiging van de beklaagde. Volgens een van de slachtoffers was er wekelijks seksueel contact.

De beklaagde gaf de feiten toe en verklaarde dat hij zich aangetrokken voelt tot jongens rond de leeftijd van tien jaar. Het verslag van de psychiater stelt dat de beklaagde een onrijpe man is met een mentale achterstand en zware seksuele problemen.

In behandeling

"De feiten zijn maatschappelijk ontoelaatbaar en getuigen van een totaal gebrek aan normen- of waardenbesef", aldus de rechter in het vonnis. De beklaagde wordt verplicht om in behandeling te gaan voor zijn psychische en seksuele problemen.

In hetzelfde dossier werd de man ook nog veroordeeld voor het bezit van kinderporno en de aanranding van de eerbaarheid van drie andere minderjarige slachtoffers. Naast de celstraf en de geldboete wordt de beklaagde ook 10 jaar ontzet uit zijn rechten.

Belga
Beeld: PhotoNews


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio