Faillissement Hamonts dienstenchequesbedrijf kost 184 banen

Print
Faillissement Hamonts dienstenchequesbedrijf kost 184 banen

Faillissement Hamonts dienstenchequesbedrijf kost 184 banen

Hamont-Achel - De rechtbank in Hasselt heeft donderdag de firma Hebel International Solutions uit Hamont-Achel failliet verklaard. Het gaat om de juridische entiteit boven de operationele naam Uwdienstencheques.be. Door de faling verliezen 184 mensen hun job.

De zaakvoerder van Uwdienstencheques.be had zelf de boeken neergelegd omdat de RSZ-schulden van de onderneming te hoog waren opgelopen. Met de goedkeuring van het eenheidsstatuut in het vooruitzicht, zag hij geen andere uitweg meer.

Gevolgen eenheidsstatuut

"De gelijkschakeling in statuut zou onder meer inhouden dat ik alle poetsvrouwen al van de eerste ziektedag moet betalen, terwijl ze die dag geen prestaties leveren", zegt Sepp Hannen van Uwdienstencheques.be.

"En dat ziekteverzuim is nu al één van de redenen waarom het rendement in onze sector tot een dieptepunt is gezakt. De griepepidemie dit voorjaar was een regelrechte ramp. Tel daar de vermeerdering van sociale lasten bij, en de duurder geworden prijs van de cheques, en je komt uit op een negatief resultaat."

Doorstart

Om de 184 jobs mogelijk te redden, is Hannen zelf kandidaat om een doorstart te maken. "Dan moet er met de curator een oplossing worden gevonden", zegt hij. "En met de bonden moet er een akkoord komen over lagere lonen en maaltijdcheques, want aan deze huidige kostprijs is het gewoon onhoudbaar." Nog volgens Hannen waren er kandidaat-overnemers, maar hebben die afgehaakt omwille van de hoge lonen.

Belga
Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio