Verdachte van dodelijke straatrace beboet voor hasj in gevangenis

Print
Verdachte van dodelijke straatrace beboet voor hasj in gevangenis

Verdachte van dodelijke straatrace beboet voor hasj in gevangenis

Hasselt - De 27-jarige Zakaria B., een verdachte van de dodelijke straatrace in Bree in november 2012, is donderdag door de Hasseltse correctionele rechtbank wegens drugsbezit in de gevangenis tot een boete van negentig euro veroordeeld. Op 28 december 2012 was in zijn cel in Hasselt een blokje hasjiesj gevonden.

De jongeman verklaarde dat medegedetineerden op de wandeling zagen hoe verdrietig hij was omwille van het verlies van zijn twee vrienden bij het auto-ongeval, waarna hij de hasj aangeboden kreeg. Hij had in de gevangenis al veertien dagen tuchtsanctie gekregen.

Straatrace

Zakaria B. was betrokken bij de dodelijke straatrace op de Rode Kruislaan in Bree van zondag 25 november vorig jaar, waarbij hij in een Porsche Cayenne met twee neven in de auto zij aan zij reed met een Mercedes. De twee auto's naderden met hoge snelheid een rotonde, waar de voertuigen over vlogen.

De Mercedes met twee Nederlanders belandde in een fietstunnel. In de Cayenne lieten twee twintigers het leven. Zakaria en de Eindhovense bestuurder van de Mercedes zitten momenteel achter de tralies. Op 11 juli valt in Tongeren normaal het verdict. Zakaria B. en een man uit Eindhoven riskeren elk vijf jaar cel.

Belga
Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio