Roskam: "Gandolfini was geweldige kerel en briljant acteur"

Print

Roskam: Gandolfini was geweldige kerel en briljant acteur

"Iedereen, de hele productie, is gewoon in shock", zo reageert de Truiense regisseur Michaël Roskam (foto onder) op de dood van Hollywoodacteur James Gandolfini. Roskam werkt momenteel aan de postproductie van Animal Rescue, waarin Gandolfini een belangrijke bijrol speelt.

De regisseur van Rundskop is in New York volop bezig aan de montage van de film met onder meer Matthias Schoenaerts in een hoofdrol. De scènes van de film zijn dus allemaal ingeblikt en de film kan bijgevolg perfect worden afgewerkt. "Nu zal het wel een première zijn zonder hem en dat zal heel triest zijn", zegt een bedroefde Roskam via de telefoon aan het VTM NIEUWS.

Gandolfini speelt in Animal Rescue een belangrijke bijrol aan de zijde van Tom Hardy (The Dark Night Returns). Roskam beschrijft hem als een fantastisch en toegewijd acteur. "Hij trok zichzelf altijd in twijfel. Hij was nooit zeker van zijn stuk en werkte er heel hard aan om zijn personage juist te krijgen."

Ook als mens looft Roskam de stevig gebouwde acteur. "Als mens was hij fantastisch. Ik hield enorm van zijn heerlijke, ondeugende, jongensachtige humor. Hij was echt een plezier om mee te werken."

Bekijk de reportage van het VTM NIEUWS: