Pieter Timmers: "Vertrekken te laat naar WK in Barcelona"

Print
Pieter Timmers: "Vertrekken te laat naar WK in Barcelona"

Pieter Timmers: Vertrekken te laat naar WK in Barcelona

Pieter Timmers is teleurgesteld in het feit dat de Belgische ploeg voor het WK in het Spaanse Barcelona (19 juli-4 augustus) pas een paar dagen op voorhand naar Catalonië mag afreizen.

"Wij vertrekken pas op donderdag naar Barcelona en moeten drie dagen later al de estafette van de 4x100m vrije slag zwemmen. Bijgevolg is er onvoldoende tijd om de teamspirit op peil te brengen en de nodige automatismen te optimaliseren", vertelde Timmers donderdag.

"Het is een spijtige zaak dat er niet verder geborduurd wordt op het systeem om een langere periode voor de start van een groot toernooi aanwezig te zijn. Op die manier zouden we beter gewapend zijn om in Barcelona het Belgisch zwemmen verder op de kaart te zetten. Vorig jaar wierpen we ons op de Olympische Spelen van Londen op tot revelatie van het zwemtoernooi en dit tot algemene bewondering van de internationale zwem- en sportwereld", aldus Timmers.

Individueel mikt Pieter Timmers in Barcelona op de finales van de 100m en 200m vrije slag. Op 23 juni trekt hij samen met de andere BRABO-collega's onder leiding van Ronald Gaastra naar Tenerife om tijdens een laatste veertiendaagse stage alle laatste puntjes op de i te zetten.

Archiefbeeld Reuters