Reynders: "Tientallen anderen deden al wat prins Laurent deed"

Print
Reynders: "Tientallen anderen deden al wat prins Laurent deed"

Reynders: Tientallen anderen deden al wat prins Laurent deed

"Niet alleen prins Laurent bracht een privébezoek aan Israel om bij het Nationaal Joods Fonds een boompje te gaan planten, ook tientallen andere bekende leiders deden dat. Ik denk aan Koning Boudewijn, prins Filip, premier Leterme, ikzelf, de Duitse bondskanselier Merkel, de Franse president Sarkozy, de Amerikaanse president Kennedy, de Engelse premiers Winston Churchill en Tony Blair, VN-secretaris-generaal Ban Ki-Moon en nog vele anderen". Dat zei minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) zopas in de Kamer aan Jean-Marie Dedecker (LDD) en Eva Brems (Groen).

Dedecker en Brems protesteerden met klem tegen het bezoek van prins Laurent aan Israel omdat het Nationaal Joods Front volgens hen een "zionistische en racistische organisatie" is, "die politici en bekende personen misbruikt". Ze laat hen "bomen planten op grond die van de Palestijnen is en waarvoor honderden dorpen zijn verwoest".

Reynders zei dat prins Laurent een privébezoek heeft afgelegd, geen politici heeft gezien en dat hij daarvoor zelfs geen toestemming moet geven, alleen maar op de hoogte gesteld. Hij beklemtoonde dat al vele andere personen bomen waren gaan planten waar Laurent dat deed. "België is voor een twee staten-oplossing in die regio. Dat betekent ook dat er een veilige staat voor Israel moet zijn", zo zei hij nog.

JDW

Foto Photo News, Isopix