Studenten klagen over schietoefeningen in Leopoldsburg

Print
Leopoldsburg - Het stadsbestuur van Leopoldsburg en de leiding van de legerbasis in de gemeente denken eraan om, net zoals dat nu al het geval is in Kleine-Brogel, tijdens examenperiodes niet langer schietoefeningen te organiseren. De afgelopen dagen klaagden enkele studenten via Twitter over de luide knallen op het schietterrein.

"Normaal hoor je die schoten ook wel eens, maar deze week is het echt heel erg", zegt de 19-jarige Mathias Teunckens in Het Laatste Nieuws. "Geen idee om wat voor soort oefeningen het gaat, maar ik woon in 't Geleeg en dat is niet eens vlakbij het militair domein. Toch gaan de ruiten hier enkele keren per uur aan het daveren omdat er zo'n luide knallen door de lucht gaan. Soms is er wel een lange pauze tussen, maar dan wanneer je denkt dat het gedaan is, volgt er opnieuw zo'n luide boem. Dat is natuurlijk erg vervelend als je met je neus in de boeken zit."

Zowel de gemeente als de militairen willen gehoor geven aan de zucht van de studenten. "Het probleem was ons nog niet bekend", zegt kolonel stafbrevethouder Philippe Boucké van de basis in Leopoldsburg. "Ik heb ook nog één student thuis en dus heb ik alle begrip voor de studerende jeugd. We hebben goede relaties met het gemeentebestuur dus ik denk wel dat we dit in de toekomst kunnen vermijden."

Burgemeester Wouter Beke (CD&V) treedt hem bij. "Persoonlijk heb ik er deze week geen klachten over gekregen en ik vind ook niets terug in de dagverslagen, maar ik ben graag bereid om rond deze problematiek een overleg te organiseren met het leger."

Archieffoto TVG

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio