Cuyx vindt parkeerreglement Klokkenhof klaar en duidelijk

Print

Cuyx vindt parkeerreglement Klokkenhof klaar en duidelijk

Kortessem - Schepen voor mobiliteit Camille Cuyx reageert op de kritiek van gewezen burgemeester Philtjens en raadslid Greg Claes Open VLD over de gebrekkige verkeerssignalisatie in de Klokkenhofstraat en aan de werken in Wintershoven.
Camille Cuyx CD&V: "Ik ben verwonderd dat raadslid Philtjens vragen heeft over de Klokkenhofstraat. Afgezien van het markeren van het fietspad is het vroeger bestuur nooit gekomen. In Kortessem centrum is bij het bouwen van huizen of appartementen een garage of privé parking verplichtend. Doch dit werd door het vroegere bestuur niet strikt toegepast.

Om de situatie in de Klokkenhofstraat in goede banen te leiden, werden er voor de bewoners van de Klokkenhofstraat 2 hoorzittingen georganiseerd.

In overleg met de bewoners en de politie werd een proefopstelling overeengekomen.

De parkeertijd, meestal plaatselijke bewoners, is beperkt tot 3 uur. Om hierop controle te kunnen uitvoeren heeft de politie gevraagd om ook hier de enige standaardkaart, die er bestaat, te gebruiken, zodat het beginuur gekend is.

Ietwat vergelijkend met het betalend parkeren, hetgeen logisch is. Hierdoor is controle door de politie mogelijk.

De borden zijn wat dat betreft duidelijk. De Klokkenhofstraat is geen blauwe zone.

Wat de signalisatie van de Brandstraat betreft, weet iedereen in Wintershoven wel dat de PWA, de kerk en bewoners bereikbaar zijn.

Het doorgaand verkeer weet via het verkeersbord dat de weg, richting Guigoven, onderbroken is."

Francis Croes

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio