Een jaar cel voor diefstal 2,5 km koperdraad

Print
Een jaar cel voor diefstal 2,5 km koperdraad

Een jaar cel voor diefstal 2,5 km koperdraad

Sint-Truiden - Vier Roemenen tussen 27 en 33 jaar oud zijn donderdag door de Hasseltse strafrechter veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 1 jaar. De politie had het viertal op 23 maart dit jaar op heterdaad betrapt toen ze 's nachts de diefstal van een 2,5 km lange kabel van Belgacom aan het voorbereiden waren. Het kwartet had de draad al in stukken geknipt. De feiten speelden zich af aan de Hazelarenweg in Velm, Sint-Truiden.
Vooral op de aanzienlijke hoeveelheid koper die in de telefoonkabel zit, hadden de mannen het gemunt. De dieven, die in het Luikse wonen, kregen elk een gevangenisstraf van twee jaar waarvan de helft met uitstel. Ook moeten ze allemaal een boete van 600 euro betalen. Daarnaast draaien ze samen op voor de rechtsplegingsvergoeding van 1.210 euro en zijn ze aan Belgacom 6.000 euro provisioneel verschuldigd. De gerechtskosten voor het proces van de bende bedragen 810 euro. Ook die is voor hun rekening.

De gebruikte kniptang en handzaag zijn verbeurd verklaard. De rechter beval ook de teruggave van de Renault Scenic met Franse nummerplaat aan de rechtmatige eigenaar waarmee ze de diefstal pleegden.

GHo


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio