Genkenaar krijgt boete voor auto die al maand verkocht was

Print
Genkenaar krijgt boete voor auto die al maand verkocht was

Genkenaar krijgt boete voor auto die al maand verkocht was

Genk - Het was even slikken voor Alfons Bruyninkx uit Genk toen hij een gepeperde rekening kreeg van de politie van Mechelen voor een snelheidsovertreding en het rijden met een niet ingeschreven voertuig. Nochtans had Alfons zijn wagen een maand eerder verkocht.

Eind november vorig jaar werd Alfons Bruyninkx gecontacteerd door enkele mannen uit een voormalig Oostblokland, nadat hij zijn Opel Vectra te koop had aangeboden op de website van Kapaza.

“Ik had duidelijk gezegd dat ik de auto niet zou verkopen voor minder dan 500 euro. Ze gingen akkoord. Maar toen ze hier waren, hadden ze toch maar 450 euro bij. Ik kreeg wel twee doosjes Merci", zegt Bruyninkx.

"Ze hadden hun eigen nummerplaat bij. Ik vond het wel vreemd dat ze mijn voorste nummerplaat afschroefden en in hun auto legden. Toen we binnen de papieren aan het regelen waren heeft mijn moeder die nummerplaat nog snel uit hun auto gehaald.”

Bruyninkx dacht dat zijn oude auto een nieuw leven zou leiden in Oost-Europa. Maar groot was zijn verbazing toen hij van de politie van Mechelen een pv in de bus kreeg met een boete van 240 euro.

Bij de politie in Mechelen willen ze inhoudelijk niet reageren op het dossier.

Lees het volledige verhaal vandaag in Het Belang van Limburg.

CN


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio