Pulle in de ban van ontsnapte python

Print
Pulle in de ban van ontsnapte python

Pulle in de ban van ontsnapte python

De eigenaar van een tapijtpython heeft dinsdag de politie gewaarschuwd omdat hij zijn slang niet vond. De slang verdween dinsdagavond uit zijn woning in de Boudewijnlaan in Pulle (Zandhoven).

De wijde omgeving van de woning werd doorzocht, maar de python kon nergens aangetroffen worden. “Daarom hebben we via het Buurt Informatie Netwerk een signalement van de slang verspreid”, vertelt Danny Dewulf van de politiezone Zara. “De tapijtpython is 1,85 meter lang en 20 centimeter dik. De camouflagekleurige python is een wurgslang.”

Ondertussen kregen al honderd gezinnen in Pulle het signalement van de slang doorgestuurd. “We willen aan de omwonenden van Boudewijnlaan 62 vragen om hun woning, kelder en tuin te doorzoeken op zoek naar het dier. Wie de slang opmerkt, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. Gespecialiseerde agenten komen dan ter plaatse om het dier mee te nemen”, legt Danny Dewulf uit.

Geen gevaar voor mensen

De eigenaar van de slang meldde aan de politie dat de slang mogelijk geïnteresseerd is in kippenhokken.

Verder zou het dier ook goed kunnen klimmen en zou het bijgevolg ergens in een boom kunnen zitten. De tapijtpython, die normaal in Australië en Nieuw-Guinea leeft, is niet gevaarlijk voor mensen. Huisdieren vallen wel in de smaak bij de slang, die vooral bij schemering op jacht gaat.

KMa