Boeckmans en De Gendt naar Tour

Print
Boeckmans en De Gendt naar Tour

Boeckmans en De Gendt naar Tour

Vacansoleil-DCM maakt vanmiddag bekend welke negen renners de kleuren van het Nederlandse team zullen verdedigen in de komende Tour.

Nu al staat vast dat er twee Belgische atleten mogen meegaan: Antwerpenaar Kris Boeckmans en Thomas De Gendt. De Oost-Vlaming was vorig jaar derde in de Giro maar kende tot dusver een seizoen dat in het teken stond van voortdurende problemen met de knie.

"Zelfs al heb ik al gewonnen dit jaar, toch kan ik niet zeggen dat 2013 een superseizoen geweest is tot op heden", zei Thomas De Gendt, kopman van Vacansoleil-DCM voor de Tour, donderdag tijdens de ploegvoorstelling. "In de Tour mik ik op een plaats tussen tien en twintig in de eindstand en een ritzege."

Knie

"De voorbije maanden heb ik al veel miserie gekend. Problemen met de knie die nu gelukkig opgelost zijn en die het gevolg waren van een andere positie op de fiets, van andere schoenzolen en van schoenplaatjes die ik een beetje verplaatst had. Daarnaast nog twee valpartijen en ook nog een gebroken fiets op een ongelukkig moment. Maar ik heb nog een half seizoen om van 2013 wat te maken zodat we op het einde misschien toch nog kunnen zeggen dat het super geweest is", aldus De Gendt.

"Die tweede helft begint met de Tour. De plaats van eerste Belg interesseert me niet. Die is voor Jurgen Van den Broeck. Ik denk niet dat een plaats tussen tien en twintig een te voorzichtige verwachting is. De Tour is de Giro niet. In de Tour moet ik het opnemen tegen alle beste klassementscoureurs, wat in de Giro slechts de helft of nog niet is. Daar hoor ik echt nog niet bij. Bij de beste tien eindigen zou kunnen als ik echt drie weken super ben, maar dat zit niet in mijn hoofd."

GV/Belga