Microsoft gooit strategie Xbox One helemaal om

Print
Microsoft gooit strategie Xbox One helemaal om

Microsoft gooit strategie Xbox One helemaal om

Microsoft heeft gisteren onverwacht zijn strategie voor de Xbox One omgegooid. Zo is het niet langer nodig om minstens één keer om de 24 uur in te loggen en zullen games op schijfjes gewoon door te verkopen en uit te lenen zijn, net zoals bij de PlayStation 4 van concurrent Sony.

Na Microsofts persconferentie op E3, twee weken geleden, ontstond er hevig protest rond de nieuwe politiek voor de Xbox One. Gebruikers werden verplicht om elke 24 uur online te gaan en games doorverkopen zou niet meer mogelijk zijn omdat ze vanaf het eerste gebruik aan een persoonlijke account werden gebonden.

Geluisterd naar publiek

Microsofts entertainmentpresident Don Mattrick gaf in een mededeling te kennen dat er werd geluisterd naar de hevige kritiek. Mattrick gaf aan dat zijn bedrijf meegaat in de redenering dat de gebruikers de flexibiliteit van fysieke games niet willen opgeven. Games op schijfjes zullen dus gewoon uitleenbaar en te verkopen zijn. De Kinect-camera die vragen deed rijzen rond privacy, blijft wel verplicht.

Door alsnog het roer om te gooien doet Microsoft allicht een goede zaak in de concurrentiestrijd met de PlayStation 4 van Sony. Die had immers geen van eerder gemelde restricties in de steigers staan.

MCe
Beeld: EPA