Esso blokkeert borg terwijl je tankt

Print
Esso blokkeert borg terwijl je tankt

Esso blokkeert borg terwijl je tankt

Wie bij een Esso-tankstation wil tanken en geen 330 euro op zijn rekening heeft staan, wordt wandelen gestuurd. "Volgens mijn bank zet Esso bij elke tankbeurt zonder enige waarschuwing 330 euro borg vast", vertelt Hammenaar Patrick, die het probleem aan den lijve ondervond. Esso noemt het een "gangbare praktijk". Test-Aankoop krijgt er wel vaker klachten over. Zo schrijft Het Laatste Nieuws.

"Ik had drie bankkaarten van Record Bank op zak", vertelt buschauffeur Patrick. "Die gebruiken we voor kleine uitgaven. Daar staat dus vaak geen 330 euro op. En niet genoeg om bij de Esso te tanken, zo blijkt. Niet dat er 'saldo ontoereikend' op de terminal verscheen, ik zag enkel vreemde symbolen."

Zijn bank meldde hem dat Esso bij elke tankbeurt 330 euro borg op je kaart vastzet. "Zonder énige waarschuwing, want dat staat nergens in de stations aangegeven." In de regel verloopt de procedure als volgt: zodra je je kaart in de terminal stopt, zet de bank 330 euro van je rekening even opzij. Op dat moment kan je dus zelf niet aan die centen tot je gedaan hebt met tanken. Zodra de meter stopt, registreert het systeem hoeveel je het station effectief verschuldigd bent. Gooi je je tank voor pakweg 90 euro vol, dan gaat er uiteindelijk 90 euro van je rekening.

ExxonMobil, het bedrijf achter de Esso-tankstations, spreekt van "een gangbare praktijk in de sector om te vermijden dat de rekening ongedekt is. Bij het tanken staat het eindbedrag immers niet vast vooraleer de transactie is afgewikkeld", zegt woordvoerster Ann Wurman.


Hebt u problemen gehad met betalingen bij Esso? Laat het ons weten via hier@reageren.be Vermeld ook uw woonplaats en telefoonnummer.


Belga
Archieffoto