Boonen: "Hopen op supercompensatie voor BK"

Print
Boonen: "Hopen op supercompensatie voor BK"

Boonen: Hopen op supercompensatie voor BK

Tom Boonen (Omega Pharma-Quick-Step) gaf woensdag al na 129 km op in Halle-Ingooigem, maar de Kempenaar maakt zich geen zorgen voor het BK komende zondag in La Roche waar hij zijn titel verdedigt.

Huiverde Boonen voor onnodige risico’s op een boogscheut van het BK? “Daar had mijn opgave niets mee te maken", zegt Boonen. "Risico’s neem je als renner altijd en overal. Nee, mijn werk voor het BK was al geleverd. Nu is het tijd om te herstellen van Zwitserland, tijd om te recupereren. En zondag hopen op de supercompensatie."

Van een verkenning van het BK-parcours maakt Boonen nog altijd geen punt. “Niet nodig. Het cliché wil dat we genoeg rondjes fietsen om al snel te weten wat voor vlees we in de kuip hebben. Bovendien ging ik met de nationale jeugd misschien wel dertig keer op stage in La Roche."

"Wij komen zondag ook niet met een overmacht aan de start. Met negen, geloof ik. Maar over onze tactiek hadden we het nog niet. Ik bekijk het wel. Na de derde ronde of zo weet ik hoe de vork aan de steel zit en beslis ik hoe het verder moet. Tot de laatste ronde wachten voor een actie is voor mij geen optie.”

Maar wakker liggen van de klus die komt doet Boonen in elk geval niet. “Dat doe ik nooit, ook niet voor de grote voorjaarsklassiekers. Gezond nerveus, dat wel.”

LUC LAMON

Foto Photo News