Krijgt Lukaku basisplaats van Mourinho, of toch... Dortmund?

Print
Krijgt Lukaku basisplaats van Mourinho, of toch... Dortmund?

Krijgt Lukaku basisplaats van Mourinho, of toch... Dortmund?

Het blijft tegenstrijdige berichten regenen over de toekomst van Romelu Lukaku. Gisteren meldden bepaalde Duitse media dat Borussia Dortmund vol voor de 20-jarige aanvaller zou gaan.

De Duitse Champions Leaguefinalist, die na Mario Götze ook Robert Lewandowski dreigt te verliezen, zou Lukaku, samen met De Bruyne, definitief willen overnemen van Chelsea. “Dortmund zou een goede keuze zijn, zeker omdat de club de Champions League kan winnen”, zou Lukaku verklaard hebben.

Toch lijkt de kans klein dat Lukaku Londen gaat verlaten. De Rode Duivel zou volgens Sky Sports “een positief onderhoud” met José Mourinho gehad hebben. Het gesprek met ‘The Special One’ zou goed uitgedraaid zijn voor de ex-Anderlechtvedette.

Rode Duivels

Mourinho liet verstaan dat Lukaku moet blijven om de concurrentie met Demba Ba en Fernando Torres aan te gaan. “Het is altijd mijn ambitie geweest om voor Chelsea te spelen”, verklaarde Lukaku aan Sky Sports. “Ik had een goed gesprek met Mourinho. Het is nu aan mij om te laten zien dat ik mijn plaats verdien. Volgend jaar is het WK daar. Verzamel ik niet genoeg basisplaatsen bij Chelsea, dan verdien ik het niet om bij de nationale ploeg te spelen.”

Bovendien kijkt Lukaku reikhalzend uit naar de samenwerking met Mourinho. “Hier heb ik jaren op gewacht en nu is het moment gekomen.” Het lijkt er dus op dat Dortmund achter het net vist.

ST

Foto: PN