Dries Mertens voor 10 miljoen euro naar Napoli

Print
Dries Mertens voor 10 miljoen euro naar Napoli

Dries Mertens voor 10 miljoen euro naar Napoli

Dries Mertens heeft zijn droomtransfer naar Napoli beet. De Napolitanen, dit seizoen tweede in de Serie A, leggen 10 miljoen euro op tafel voor de flankspeler van PSV. De 26-jarige Leuvenaar is de eerste zomeraankoop van nieuwbakken trainer Rafaël Benitez. Na het weekend zou Mertens naar Napels afreizen om zijn medische testen af te leggen.

Mertens zelf wilde zijn overgang naar de roemrijke club waar Diego Maradona zijn grootste successen vierde nog niet bevestigen. “Ik ga nog even wachten met een reactie want mijn transfer is nog niet officieel afgerond”, liet Mertens via sms weten. “Ik ga nu nog even verder genieten van mijn vakantie.”

Zijn zaakwaarnemer Søren Lerby wilde wel iets kwijt. “De advocaten regelen de laatste details, maar je kan stellen dat Mertens een Napoli- speler is”, bevestigde de Deen aan een Italiaans radiostation. “Wat Mertens van dit avontuur verwacht? Hij wil volgend seizoen gewoon voetballen. Naar een mythische club als Napoli verhuizen is een belangrijke stap in zijn carrière.”

Lees vandaag meer in uw krant.

ThSt/AlEl
Archieffoto