De Leeuw past voor bravere rol bij vtm

Print
De Leeuw past voor bravere rol bij vtm

De Leeuw past voor bravere rol bij vtm

Eerst leek het tijdelijk, maar de samenwerking tussen vtm en Paul de Leeuw is nu definitief opgeblazen. De recente controverse, ontstaan na enkele incidenten op het scherm, was er wel degelijk te veel aan.

Dinsdag communiceerde vtm onverwacht dat Manneke Paul in het najaar niet zou terugkomen op het scherm. Maar voor het najaar van volgend jaar waren er wel nieuwe tv-plannen mogelijk. Maar na nieuw overleg met De Leeuw werd de samenwerking definitief stopgezet.

In een persbericht dankt vtm-programmadirecteur Ann Rydant de Nederlander voor de fijne samenwerking. Maar in de wandelgangen is te horen dat de controverse die dit voorjaar ontstond rond Manneke Paul, wel degelijk te maken heeft met de beslissing van vtm.

"Na het eerste seizoen van Manneke Paul was iedereen laaiend enthousiast", vertelt onze bron. "Maar tijdens het tweede seizoen veranderde de sfeer rond het programma. Paul werd een tikkeltje controversiëler, en dat strookte niet met de waarden van de zender."

"Niet alleen de pers, ook veel kijkers begonnen zich vragen te stellen over sommige gebeurtenissen, denk maar aan het joint-incident. Paul de Leeuw is een topentertainer, maar iemand die je geen regeltjes moet opleggen."

"Ik ben dankbaar voor de kansen die ik bij vtm heb gekregen", liet Paul De Leeuw woensdag nog weten in een persbericht. Meer wilde hij er niet over kwijt.

TOM VETS

Foto vtm