"Koning Albert heeft al een DNA-test laten afnemen"

Print
"Koning Albert heeft al een DNA-test laten afnemen"

Koning Albert heeft al een DNA-test laten afnemen

Koning Albert vroeg enkele jaren geleden zelf om een DNA-test waarmee hij zijn zoon Laurent gerust zou kunnen stellen. Dat zegt RTBF-journalist Frédéric Deborsu.

In 'Koningskwesties', een controversieel boek dat eind vorig jaar verscheen en dat bol staat van insinuaties over de koninklijke familie, wijdde Deborsu enkele lijnen aan het voorval.

Prins Laurent worstelde jarenlang met vragen over zijn afkomst. Hij had aan die onzekerheid ook meermaals lucht gegeven tegenover kennissen en journalisten. “Maar mijn werkgever verbiedt me er nog over uit te weiden”, zegt Deborsu.

“Volgens kolonel Vaessen, in die tijd nog een vertrouwensman van de prins, ging Laurent op familieportretten theatraal op zoek naar gelijkenissen tussen hem en zijn vader”, stelt royalty-auteur Mario Danneels. “Een beetje belachelijk, want de gelijkenissen tussen Laurent en Albert zijn frappant. Hij lijkt zelfs als twee druppels water op Leopold III.”

Mogelijk wilde Laurent, net zoals Delphine Boël nu, zijn vader dus vooral in verlegenheid brengen. Maar het grote verschil is dat koning Albert, in tegenstelling tot nu, voor het huwelijk van Laurent met Claire uit eigen beweging een vaderschapstest liet uitvoeren. Die leverde het onomstotelijke bewijs dat Laurent de zoon van zijn koninklijke vader is.

GW