Muse gebruikte vooraf opgenomen tape op Werchter Boutique

Print
Muse gebruikte vooraf opgenomen tape op Werchter Boutique

Muse gebruikte vooraf opgenomen tape op Werchter Boutique

Muse viel dinsdag tijdens het concert op Werchter Boutique geregeld terug op een vooraf opgenomen tape. Daarop stonden naast extra geluidseffecten ook drum- en gitaarpartijen die tijdens eerdere concerten waren ingeblikt. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

"Geen enkele band geeft dat graag toe, maar bij Muse viel het op sommige momenten wel héél erg op", zegt Patrick Demoustier van PRG Productions, dat het geluid verzorgt van alle grote producties van Live Nation, de organisator van Rock Werchter. Hij vond het niet op het randje, maar los erover. "Maar ik weet dat tapes voor veel bands heel verleidelijk zijn", aldus Demoustier, die bij Muse niet zelf achter de knoppen stond. Hij kwam er het geluidsniveau meten.

Trend

Demoustier heeft het over een trend. Meer en meer topartiesten wisselen tijdens een optreden livemuziek af met vooraf opgenomen stukken. "Veel keuze hebben de groepen niet. De fans zijn verwend. Ze verwachten een perfectie die onmogelijk te bereiken valt. Klinkt de muziek niet vol, strak en herkenbaar, dan zijn ze ontgoocheld. En de klant is koning", zegt hij.

Belga
Foto RL

Lees meer over de festivals