Belgische politiewagen rijdt 49 km/u te snel (video)

Print
Op YouTube is een filmpje opgedoken waarbij een bestuurder een Belgische politiewagen met flitscamera volgt die 139 kilometer per uur rijdt waar maar 90 mag. Een loodzware overtreding die de politieagent in dienst - net als de filmende achtervolger - een rijverbod van twee weken en 550 euro boete kan opleveren. De federale politie belooft de beelden te onderzoeken, schrijft Het Laatste Nieuws.

De feiten speelde zich op zondag 9 juni af op de E313 in Bassenge, tussen Luik en Tongeren, zegt de anonieme maker van het filmpje. De flitsauto van de federale wegpolitie vliegt met een rotvaart over de snelweg en steekt wagens voorbij. Eén ingehaalde bestuurder pakt zijn smartphone en begint de anonieme politiewagen te filmen. Ze halen een maximumsnelheid van 149 km/u, 29 km/u meer dan de maximumsnelheid.

Even verderop, bij wegwerken wordt het nog erger. De politiewagen vertraagt wel tot 139 km/u, maar op die plek is de maximumsnelheid tot 90 km/u teruggebracht: 49 km/u te snel dus. Uiteindelijk wil de politiewagen de snelweg verlaten en vertraagt tot een normale snelheid. De "filmer" steekt hem voorbij waarbij zijn smartphone duidelijk de flitscamera vooraan de politieauto vastlegt. De auto behoort toe aan de federale politie, meer bepaald de wegpolitie van de provincie Luik.