Italië verslaat Japan na spektakelmatch

Print
Italië verslaat Japan na spektakelmatch

Italië verslaat Japan na spektakelmatch

Op de tweede speeldag in groep A van de Confederations Cup heeft Italië woensdagavond in Recife, na een spectaculaire wedstrijd, met 4-3 gewonnen van Japan. Bij de rust stonden de Japanners met 1-2 voor.

De wedstrijd ging goed op en af, al had vooral Japan in het eerste half uur de meeste kansen. Keisuke Honda opende in de 21ste minuut vanop de penaltystip de score voor Japan. Shinji Kagawa verdubbelde de voorsprong in de 33ste minuut. De Italianen scoorden nog voor de rust via Daniele De Rossi de aansluitingstreffer.

Italië kwam in het begin van de tweede helft langszij dankzij een owngoal van de Japanner Atsuto Uchida. En twee minuten later, in de 52ste minuut, knalde Mario Balotelli een strafschop binnen. In de 69ste minuut tikte Shinji Okazaki binnen voor Japan: 3-3.

In een spannend slot schoot Sebastian Giovinco in de 86ste minuut Italië alsnog op voorsprong. Het was bibberen en beven tot op het einde. De Japanners zagen nog een goal afgekeurd wegens buitenspel en uiteindelijk sleepte Italië de overwinning in de wacht.

De Squadra Azzuri plaatsen zich op die manier voor de halve finales van de Confederations Cup. Eerder woensdag verzekerde ook Brazilië zich, na een 2-0 overwinning tegen Mexico, van de halve finale.

Belga
Foto EPA