thumbnail: null
thumbnail: null

"Stop met dat laffe gedrag en erken Delphine Boël koning Albert"

Koning Albert II steekt zijn kop in het zand als het aankomt op zijn buitenechtelijke dochter Delphine Boël. De dame was jarenlang in strijd met zichzelf omdat haar vader haar zo links liet liggen, en eist nu een DNA-test om de erkenning via wettelijke weg af te dwingen. En ook het Belgische volk is het gedrag van koning Albert II spuugzat, zo blijkt uit een enquête van She.be.

mgeysmans

Meer dan 6.200 mensen namen deel aan onze rondvraag. En wat blijkt? Een overdonderende meerderheid heeft het meer dan gehad met dat gedrag van koning Albert II. 4.864 mensen, goed voor zo'n 78% vindt dat het tijd is dat koning Albert II zijn verantwoordelijkheid opneemt. "Als je een kind verwekt, moet je ook het lef hebben om er voor uit te komen", luidt het bij hen. Nog eens 10,27% vindt dan weer dat koning Albert II Delphine Boël moet erkennen, al was het alleen maar om de vrouw uit haar lijden te verlossen. "Hij moet haar wat rust gunnen en haar gewoon erkennen", klinkt het bij hen.

Opvallend genoeg vindt slechts 0,5% van alle ondervraagden dat de koning zijn onschendbaarheid mag aanwenden in deze situatie en als koning mag doen wat hij wil. Nog eens een minimale 2% zegt dat Albert zelf maar moet kiezen wat hij wil doen, zoals iedere vader het recht zou moeten hebben om zijn kind al dan niet te erkennen.

De overblijvende 9,3% geeft dan weer grif toe dat al die heisa hen danig irriteert en dat koning Albert II simpelweg een oplossing moet vinden waardoor al die hetze gaat luwen. Al lijkt de enige mogelijke manier om dat laatste te verwezenlijken een erkenning te zijn.

Photo News