Delphine Boël daagt Albert, Filip en Astrid voor rechter

Print
Delphine Boël daagt Albert, Filip en Astrid voor rechter

Delphine Boël daagt Albert, Filip en Astrid voor rechter

Delphine Boël kan het koningshuis serieus in verlegenheid brengen. De in Londen residerende vrouw daagt prins koning Albert, kroonprins Filip en prinses Astrid voor de rechter. Via DNA-analyse wil ze aantonen dat ze deel uitmaakt van de koninklijke familie. Koning Albert heeft nooit willen erkennen dat Delphine Boël zijn buitenechtelijk kind is. Dat meldt RTBF.

Drie maanden geleden zei Delphine Boël nog "diepbedroefd te zijn, maar te denken dat bloed wonderen kan verrichten". Daarmee stuurde ze al aan op een DNA-test. Om haar genetische verwantschap aan te tonen, daagt ze nu koning Albert, prins Filip en prinses Astrid voor de rechter. Opvallend is dat ze prins Laurent ongemoeid laat.

Vastberaden

Delphine Boël dringt nu meer dan ooit aan op erkenning door haar biologische vader, koning Albert. "Ik begrijp die stilte en de manier waarop dit wordt aangepakt, niet. Ik denk dat alles veel makkelijker zou zijn mochten mijn vader en ik op een normale manier met elkaar omgaan", klonk het eerder al.

Waarom Boël nu plots deze stap zet, is niet duidelijk. Onlangs werd ze wel onterfd door haar wettelijke vader, Jacques Boël. Mogelijk speelt dat een rol. De zaak werd uitgesteld en wordt op 25 juni behandeld. Het paleis heeft de dagvaarding bevestigd, maar onthoudt zich voorlopig van commentaar.