Kanker velt broer Marie-Rose Morel

Print

Kanker velt broer Marie-Rose Morel

De familie Morel krijgt opnieuw een mokerslag te verwerken. Na Marie-Rose, ruim twee jaar geleden, overleed zaterdag ook haar broer Chris aan kanker. “Chris is altijd een rappe geweest”, zegt zijn bedroefde moeder. “Tien dagen geleden wisten we nog nergens van.”

Chris Morel jr., de vijf jaar jongere broer van Marie-Rose, was jurist van opleiding, maar de jongste jaren werkte hij aan zijn carrière als DJ Vince Hilton. Onder dat pseudoniem verstuurde hij zaterdag zijn allerlaatste boodschap via Twitter: “Goodbye world! We’ll meet again! Peace, love and happiness.”

"Lieve fb -vrienden, vanavond, 15 juni om 18h vertrok onze zoon Chris jr, naar ons Roosje... for ever young... 35 jaar werd hij en was amper een week ziek... toen hij na zijn 'master in de rechten' zijn toga aan de haak hing, vonden we dat niet zo leuk, maar hij was vastberaden ons te vergasten op muzikale hoogvliegers... Als DJ Vince Hilton werkte hij aan zijn droom en wie de soundtracks via de website die u 'deelde en like- te' beluistert, zal met ons vaststellen dat het inderdaad zijn ding was... Wellicht de eerste 'Meester DJ'... hopelijk wordt de sterrenhemel waar we 's nachts onze beminden zoeken, een reuze klank én lichtspel... Dank aan die velen die hem zo graag zien en hem met ons heel diep in het hart blijven koesteren", klonk het.

Longontsteking

“Chris had een longontsteking”, vertelde moeder Morel ons zondag. “Omdat Chris aanvankelijk goed reageerde op de medicijnen tegen de ontsteking, dachten wij dat alles onder controle was. Maar omdat hij toch niet volledig bleek te genezen en ook vreselijke hoofdpijn kreeg, vond Ann-Marie (de oudere zus, die arts is, red.) dat hij onder de scanner moest. Daar is begin deze week vastgesteld dat hij kanker had in een verregaand stadium en op verscheidene plaatsen, waaronder zijn hersenen.”

“Wij kunnen het niet geloven", zegt de aangeslagen moeder Morel. "Ook Ann-Marie begrijpt er niets van, zij is dit in haar loopbaan als arts nog nooit tegengekomen. Chris had voor die longontsteking nooit pijn of andere klachten. Daarom vindt er maandag (vandaag, red.) een autopsie plaats. We willen absoluut weten wat hem heeft geveld.”

Van Chris jr. wordt wellicht vrijdag om 17u afscheid genomen. De uitvaart gaat door in O.L.V. Koningin, de parochiekerk van Marie-Rose, in Schoten.

Foto: gva