Bart Swings wint skeelermarathon in Dijon

Print
Bart Swings wint skeelermarathon in Dijon

Bart Swings wint skeelermarathon in Dijon

Bart Swings heeft zondag de skeelermarathon in het Franse Dijon gewonnen. De 22-jarige Vlaams-Brabander liet in de sprint de Fransen Yann Guyarder en Nolan Deddiaf achter zich.

Dat gebeurde met de steun van zijn Franse ploeggenoot Ewen Fernandez. Of Swings zonder die assistentie veelvoudige wereldkampioen Guyader achter zich had gelaten, is nog maar de vraag. "Het was toch een zware race", verzuchtte de winnaar.

In puntenkoersen en afvalraces op de baan en marathons op de weg heeft Swings dit zomerseizoen nog geen steek laten vallen. Zo af en toe geeft de student uit Leuven wel wat weg, zoals in de puntenkoers bij het Belgisch kampioenschap, die zijn oudere broer Maarten mocht winnen. Of de marathon in Rennes, de thuisbasis van zijn vriend en trainingsmakker Fernandez. In Dijon, waar hij ook vorig jaar zegevierde, eiste de aankomende ingenieur zelf de eer op.

Maarten Swings had met een lange ontsnapping de wedstrijd gemaakt. Op het winderige parkoers met twee lange stukken kon hij echter niet een beslissende voorsprong nemen. Hij had uiteindelijk acht van de negentien ronden op kop gereden. In de sprint benutte de jongere Swings zijn kracht en profiteerde hij van het ploegenspel waarin Powerslide uitblinkt.

Belga

Foto Belga