Vierjarige schiet per ongeluk vader dood in VS

Print
Vierjarige schiet per ongeluk vader dood in VS

Vierjarige schiet per ongeluk vader dood in VS

Opnieuw heeft in de Verenigde Staten een kind iemand gedood omdat hij toegang tot een wapen had. CNN berichtte zondag dat een vierjarig jongetje in de staat Arizona onopzettelijk zijn vader heeft doodgeschoten.

Het wapen lag blijkbaar open en bloot in huis. Pas enkele weken geleden had een vijfjarig jongetje zijn zusje van twee doodgeschoten - met zijn eigen wapen, een kindergeweer.

Onder aanhaling van de politie berichtte CNN dat in de huidige zaak de 35-jarige vader met zijn spruit een bezoek bracht aan een bekende in Prescott Valley. Kort na hun aankomst had het kind een handvuurwapen van klein kaliber opgeheven en zijn vader gevraagd wat voor ding dat was. Waarna de kleine het wapen afvuurde. De vader werd dodelijk in de borst getroffen. De politie sprak van een tragisch ongeval. Ze riep de wapenbezitters tegelijkertijd op wapens op te bergen indien kinderen op bezoek komen.

De vijfjarige had in Kentucky zijn zus doodgeschoten, terwijl zijn moeder buiten op de veranda was. Het wapen van het merk "My First Rifle" (mijn eerste geweer) zou hij vorig jaar cadeau hebben gekregen. Ook in New Jersey kwamen in april twee mensen om het leven door met wapens spelende kinderen.

Belga

Foto Hilde van Geirt