thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Rafael Nadal wint voor de achtste keer Roland Garros

Rafael Nadal heeft voor de achtste keer de finale van Roland Garros gewonnen, een nieuw record. Hij haalde het in 3 sets van zijn landgenoot David Ferrer. De setstanden waren 6-3, 6-2 en 6-3. Bovendien heeft Nadal met deze overwinning weer een tennisrecord verbroken. Hij is nu de tennisser met de meeste overwinningen op het Franse tennistornooi.

evrolix

In de eerst set komt Nadal eerder traag op gang. Hij laat Ferrer in de wedstrijd komen en het publiek is getuige van enkele spannende rally's. In de laatste twee games van de eerste set gaat Nadal dan een versnelling hoger spelen, waardoor hij de set wint.

In de tweede set blijft Nadal aan zijn verschroeiende tempo doorgaan. Intussen begint het ook te regenen en verstoren enkele relschoppers de wedstrijd. Zo loopt er bijvoorbeeld opeens een man met Bengaals vuurwerk het terrein op. Uiteindelijk wint Nadal de set met 6-2.

Ook in de derde set komt Rafael Nadal onmiddellijk op voorsprong. Ferrer breakt echter door het opslagspel van Nadal, waardoor het 2-1 staat. Dan wordt de wedstrijd even stilgelegd omdat het opnieuw is beginnen te regenen. Uiteindelijk wordt er toch verder gespeeld, en Ferrer lijkt zijn tweede adem gevonden te hebben. Hij komt terug tot 3-3. Nadal krijgt het moeilijk en maakt geregeld domme fouten. Maar uiteindelijk duwt hij toch door en hij wint de derde set met 6-3.

EVr

Foto's EPA

Meer over Roland Garros