Greenpeace België houdt protestactie voor Turkije aan Atomium

Print
Greenpeace België houdt protestactie voor Turkije aan Atomium

Greenpeace België houdt protestactie voor Turkije aan Atomium

Een dertigtal vrijwilligers van Greenpeace België hebben zondag aan het Atomium in Brussel hun solidariteit betuigd met de Turkse protestbeweging. De actie werd gelijktijdig in achttien landen over de hele wereld gehouden.

De manifestanten in Turkije zullen beelden van die manifestaties projecteren in het Gezipark in Istanboel. Greenpeace stelt dat vrijheid van expressie en het recht op manifestatie basisprincipes zijn van een gezonde democratie. De organisatie vraagt de Turkse autoriteiten om niet langer geweld te gebruiken tegen de protesten. Greenpeace herinnerde ook al van bij het begin betrokken te zijn bij de manifestaties voor de bescherming van het park.

"Onze Turkse collega's lieten ons al voor de protesten weten dat ze het steeds moeilijker hebben om hun opdrachten goed te vervullen", aldus Michel Genet, directeur van Greenpeace België. "We staan aan de zijde van de manifestanten voor de verdediging van de vrijheid van expressie, nog voor de bescherming van het park. We vragen de Turkse eerste minister Recep Tayyip Erdogan, de wil van het volk te respecteren."

Belga

Foto Tony Van Galen