Personeel Delhaize voert actie tegen nieuwe kassa's

Print
Personeel Delhaize voert actie tegen nieuwe kassa's

Personeel Delhaize voert actie tegen nieuwe kassa's

De kassiers van Delhaize zijn niet te spreken over de nieuwe kassa’s van de supermarktketen. “Bij het nieuwe kassameubel staat de printer, waar het kasticket uitrolt, niet langer voor maar langs de kassier. Dit gaat onvermijdelijk tot rugklachten leiden”, zegt Ludo Kriekels van de vakbond BBTK die maandag actie gaat voeren in de Delhaize van Hasselt.

De nieuwe kassa’s staan momenteel enkel nog maar in de vernieuwde Delhaizevestigingen van Kasterlee, Merksem, Kessel-Lo en Melsbroek. Vandaag worden ze ook geïnstalleerd in de Delhaize van Hasselt.

Wat de vakbond BBTK ook stoort, is dat Delhaize geen rekening heeft gehouden met de arbeidsgeneesheer en preventieadviseur, die allebei een negatief advies hebben gegeven over de nieuwe kassa’s.

Uniform

Naast de nieuwe kassa’s is er onder de kassiers ook gemor over de nieuwe uniformen die Delhaize plant.

“Delhaize wil dat op de nieuwe uniformen de voor- en achternaam van de kassier wordt vermeld”, zegt BBTK-vakbondssecretaris Ludo Kriekels. “Volgens ons komt daarmee de privacy van de kassiers in het gedrang.” “Wat betreft de uniformen zijn we tot een compromis gekomen”, zegt Dekelver. “Op de nieuwe uniformen zal enkel de familienaam en de eerste letter van de voornaam vermeld worden."

Lees meer in de weekendeditie van uw krant.

KoSn