Franse bejaarde overleden na inname slecht bewaard Teva-medicijn

Print
Franse bejaarde overleden na inname slecht bewaard Teva-medicijn

Franse bejaarde overleden na inname slecht bewaard Teva-medicijn

In Frankrijk is zaterdag een onderzoek geopend na de dood van een 92-jarige man zaterdag nadat hij een medicijn van het laboratorium Teva had ingenomen. Twee slecht verpakte loten van dat labo werden eerder teruggeroepen. Dat meldt een bron die het onderzoek van nabij volgt.

Volgens die bron overleed de man nadat hij meerdere dagen een geneesmiddel had genomen waarvan hij dacht dat het een urineafdrijvend middel was. Het betrof echter een medicijn uit een slecht verpakt lot dat een slaapmiddel zou kunnen bevatten.

De man stierf in zijn woning in Marseille aan de gevolgen van een longoedeem. In zijn huis werden aangebroken verpakkingen van het geneesmiddel gevonden waarvan eerder twee loten werden teruggeroepen. Er zal weldra een autopsie worden uitgevoerd, luidt het.

Loten teruggeroepen

Vrijdag riep het Agence du Médicament twee loten van een urineafdrijvend geneesmiddel van het labo Teva terug. "Als gevolg van een verpakkingsprobleem met de doosjes Furosémide Teva 40 mg, een urineafdrijvend medicijn, werden bepaalde pilletjes verwisseld met slaappillen (Zopiclone, dat ook Imovane genoemd wordt)", luidde het in een communiqué.

Het gaat om de loten Y175 (vervaldatum 08/2015) en Y176 (vervaldatum 08/2015), en om 95.000 doosjes per lot. De verkoop werd vrijdagavond stopgezet.

Belga
Archieffoto PN