Zweedse prinses Madeleine en Amerikaanse bankier Chris O'Neill getrouwd

Print
Zweedse prinses Madeleine en Amerikaanse bankier Chris O'Neill getrouwd

Zweedse prinses Madeleine en Amerikaanse bankier Chris O'Neill getrouwd

Prinses Madeleine (30) van Zweden en de Amerikaanse bankier Chris O'Neill (38) zijn getrouwd. In de Slotkerk van het Koninklijk Paleis in Stockholm legden ze zaterdag beiden in hun moedertaal de huwelijksbeloften af.

Madeleine is de jongste van de drie koningskinderen en bezet de vierde plaats in de troonopvolging. Onder de 400 gasten bevonden zich naast de Zweedse koninklijke familie ook gekroonde hoofden uit heel Europa en Japan.

Tocht met koets

Madeleine en O'Neill wonen al twee jaar samen in New York. Vorig jaar maakten ze hun verloving bekend. Naast koning Carl XVI Gustav en koningin Silvia was ook de moeder van de bruidegom, Eva Maria O'Neill, aanwezig. Madeleine droeg een kleed van Valentino met lange sleep.

Op de tocht van het paar in de open koets door het zomers warme Stockholm verwacht het hof tussen de 100.000 en 200.000 toeschouwers. In dezelfde koets hadden ook de ouders van Madeleine bij hun huwelijk in 1976 en haar oudere zus, kroonprinses Victoria met prins Daniel in 2010, de kijklustigen toegewuifd.

Minder belangstelling

De publieke belangstelling aan het ook protocollair bescheiden feest is duidelijk kleiner dan drie jaar geleden bij Victoria. Het avondfeest op kasteel Drottningholm aan het Malärmeer vindt zonder de aanwezigheid van de media plaats.

Belga
Foto: Reuters