Rode Duivels winnen met 2-1 van Servië

Print
Rode Duivels winnen met 2-1 van Servië

Rode Duivels winnen met 2-1 van Servië

De Rode Duivels hebben vrijdagavond op de zevende speeldag in WK-kwalificatiegroep A Servië verslagen met 2-1. Kevin De Bruyne (13e minuut) voor de pauze en Marouane Fellaini (60e minuut) na de kampwissel zorgden voor de Belgische doelpunten in een kolkend Koning Boudewijnstadion in Brussel. De aansluitingstreffer van Aleksandar Kolarov (87e minuut) kwam te laat.

De Rode Duivels beloofden voor de wedstrijd met veel overgave te beginnen en dat deden ze dan ook. Met de twaalfde man in de rug was het na dertien minuten meteen raak, nadat Kevin De Bruyne een voorzet van Jan Vertonghen voorbij de Servische doelman Vladimir Stojkovic kopte. Even later had Benteke de 2-0 aan de voet, maar hij verstapte zich en kon niet besluiten.

Na de kampwissel gingen de Belgen opnieuw op zoek naar het tweede doelpunt en dat volgde op het uur na een afgemeten hoekschop van De Bruyne, die door Fellaini onhoudbaar werd binnengekopt. In de slotfase werd het nog nagelbijten na de aansluitingstreffer van Kolarov, maar uiteindelijk bleven de drie punten mooi in Brussel.

Dankzij de knappe zege en de 0-1-thuisnederlaag van concurrent Kroatië tegen Schotland, komen de Rode Duivels met 19 op 21 alleen aan de leiding in de groep en zijn ze op drie speeldagen van het einde al zeker van minstens een plaats in de barrages.

Op de achtste speeldag in groep A trekken de Rode Duivels op vrijdag 6 september naar Schotland, terwijl Kroatië voor de lastige verplaatsing naar buurland Servië staat. Macedonië ontvangt Wales.

Lees ook: Supporters zitten op het puntje van hun stoel (fotoalbum)