Industrieel Essers betaalt mee aan nieuw voetbalstadion Lommel

Print
Industrieel Essers betaalt mee aan nieuw voetbalstadion Lommel

Industrieel Essers betaalt mee aan nieuw voetbalstadion Lommel

Lommel - Noël Essers, topman van de gekende transportgroep H. Essers met hoofdzetel in Genk, wil mee investeren in de bouw van een nieuw stadion voor voetbalclub Lommel United. Burgemeester Peter Vanvelthoven (foto) bevestigt de plannen.

Essers zegt in Trends dat Limburg niet moet panikeren om de gevolgen van de sluiting van Ford Genk op te vangen. Hijzelf wil alvast een duit in het zakje doen om lokale initiatieven te ondersteunen. Zo heeft hij zijn financiële inbreng toegezegd om voetbalclub Lommel United op korte termijn opnieuw naar de hoogste voetbalklasse te loodsen. Ook bij de bouw van een nieuw stadion, dat hiermee gepaard gaat, is Essers betrokken.

"Ongeveer een jaar geleden hebben wij van de club de ambitie gehoord dat ze terug naar eerste klasse willen", bevestigt burgemeester Peter Vanvelthoven. "Daar hoort inderdaad een nieuw stadion bij, met commerciële faciliteiten voor de bedrijven die hier de schouders onder zetten. We hebben momenteel een studiebureau aan het werk gezet om de voor- en nadelen van drie mogelijke locaties te onderzoeken."

Het kan wel nog enkele jaren duren vooraleer het nieuwe stadion er is. "Er zal inderdaad een ruimtelijk uitvoeringsplan moeten opgemaakt worden, omdat de bestemming van de gekozen locatie dient te wijzigen", weet Vanvelthoven. "Toch zijn we verheugd te vernemen dat er vanuit de bedrijfswereld al heel wat steun loskomt, en dan zeker van gevestigde waarden als Noël Essers."

Belga