"Meerdere kandidaten voor overname Tuerlinckx Molenstede"

Print
Er hebben zich volgens vereffenaar Christophe Celis reeds meerdere kandidaten aangediend voor de overname van drukkerij en uitgeverij Grafische Groep Tuerlinckx uit Molenstede (Diest) dat eind mei vrijwillig in vereffening ging. Celis wil zich nog niet uitspreken over de kansen op een daadwerkelijke overname. Bij Tuerlinckx werken momenteel nog veertig arbeiders en dertig bedienden.

Ondanks de vereffening werkt het bedrijf nog steeds gewoon door zoals voorheen. Alle werknemers blijven aan de slag. "Dagelijks lopen er nog nieuwe opdrachten binnen. Dit is ongetwijfeld een bedrijf dat nog een mooie toekomst kan hebben met de juiste overnemer. Ik streef een volledige overname na met zoveel mogelijk behoud van tewerkstelling", zegt Celis.

Grafische Groep Tuerlinckx is een familiebedrijf dat in 1930 opgericht werd en onder meer de magazines Primeur en Imago uitgeeft. De voorbije jaren ging het echter bergaf met de onderneming. Een omzetdaling, de economische crisis en het feit dat de banken geen kredieten meer willen geven liggen volgens de vakbonden aan de basis van de actuele problemen.

Belga

Archieffoto

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio