Manchester City betaalt 35 miljoen euro voor Fernandinho

Print
Manchester City betaalt 35 miljoen euro voor Fernandinho

Manchester City betaalt 35 miljoen euro voor Fernandinho

Manchester City heeft zich met de Braziliaanse international Fernandinho versterkt. Dat maakte de club van Rode Duivel Vincent Kompany donderdag bekend. De 28-jarige middenvelder komt over van het Oekraïense Shakhtar Donetsk. Volgens Engelse media is met de transfer een bedrag van zo'n 35 tot 40 miljoen euro gemoeid.

"Ik wil met City alle mogelijke prijzen winnen", toonde Fernandinho zich erg ambitieus op de site van de Engelse vicekampioen. "Dit is een ongelooflijk sterke ploeg. Het is een grote club met fantastische supporters. Op professioneel vlak is dit spectaculair voor mij. Spelen voor een grote club in een grote competitie... dat maakt me heel erg blij. Op dit niveau krijgt elke speler te maken met druk, maar daar ben ik klaar voor.".

Fernandinho werd met Shakhtar zesmaal Oekraïens kampioen op acht seizoenen. Ook nam hij elk van die seizoenen deel aan de Champions League. Met Shakhtar won hij in 2009 de UEFA Cup. De verdedigende middenvelder verzamelde vijf caps voor de Braziliaanse nationale ploeg.

Belga
Foto AP