Prins Filip stopt economische missie vroeger dan voorzien

Print
Prins Filip stopt economische missie vroeger dan voorzien

Prins Filip stopt economische missie vroeger dan voorzien

Prins Filip, die momenteel een economische missie in de Amerikaanse staat Californië leidt, zal vrijdagavond (lokale tijd) al met een vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij Lufthansa naar huis gaan. Aanvankelijk was nochtans voorzien dat hij zaterdagmorgen met een toestel van United Airlines zou terugkeren.

"Ik realiseerde me dat een dagvlucht, met aankomst 's morgens in Brussel wegens het tijdsverschil, te zwaar was. Ik vertrek daarom vrijdagavond om meer rust te krijgen", verklaarde de prins donderdagavond aan de pers.

Technisch probleem

Vorige week zondag werd het vliegtuig dat hem naar de VS moest brengen, een Boeing van United Airlines, nog naar Londen omgeleid wegens een technisch probleem aan de vleugel. Vrijdag keert hij dus terug met een vliegtuig van een andere maatschappij.

Voor zijn vertrek zou de prins de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Servië volgen, in een bar vlakbij San Francisco waar ook een deel van de Belgische delegatie zit. "We gaan winnen", verklaarde de prins over die wedstrijd. "Als ze zich kwalificeren voor de wereldbeker in Brazilië, ga ik misschien terug naar Brazilië, maar dan niet in het kader van een handelsmissie", grapte hij tot slot.

Vakbondsleden voeren actie

Donderdagmiddag (lokale tijd) voerden nog een vijtigtal vakbondsleden actie voor de hoofdzetel van Google in San Francisco, waar op dat moment een algemene vergadering van de aandeelhouders plaatsvond. Hun actie viel ook samen met het geplande bezoek van prins Filip en de Belgische delegatie.

De in het paars geklede betogers van de vakbond United Service Workers West eisten kwaliteitsvolle jobs voor de werknemers van SIS, een onderaannemer van Google die gespecialiseerd is in veiligheidsdiensten.

De manifestatie heeft evenwel niet verhinderd dat de prins en de ministers die hem vergezellen - daarbij sinds donderdag ook de minister van Defensie, Pieter De Crem - de campus van de Amerikaanse technologiereus konden bezoeken. De prinselijke delegatie ontmoet er verschillende kaderleden en ook enkele Belgische werknemers.

Belga

Foto: PN