Meisje filmt agressie op lijnbus

Print
Meisje filmt agressie op lijnbus

Meisje filmt agressie op lijnbus

De tieners die betrokken waren bij het incident op een lijnbus zijn geen onbekenden voor de Mechelse politie. Ze zijn 13 tot 16 jaar oud en zorgen geregeld voor overlast. Een meisje op de bus heeft met haar gsm een deel van het incident gefilmd.

Het begon woensdagavond met wat plagerijen en getreiter van de vrouwelijke buschauffeur van de lijn 500 van Mechelen naar Antwerpen. De dame zette de minderjarigen van haar bus, maar even later wilden ze weer opstappen. De gemoederen geraakten danig verhit, en de zaak escaleerde.

In het tumult vielen er klappen. Daarbij liep de 39-jarige chauffeur een hersenschudding op. Een van de passagiers schoot de vrouw ter hulp, al zijn er ook reizigers die vinden dat ze zelf verkeerd heeft gehandeld. Uiteindelijk werden twee jongeren na het geval van agressie opgepakt, mede dankzij de opname van de gsm. Na verhoor mochten ze gaan.

Geen onbekenden

Voor inspecteurs van de lokale politie zijn de betrokken tieners geen onbekenden. "Het gaat om een groep van zo'n 25 jongeren van Assyrische, Marokkaanse en Vlaamse afkomst die al enige tijd voor overlast zorgt op de Veemarkt, de plek waar het incident heeft plaatsgevonden. Tot nog toe bleef de problematiek daar ook toe beperkt", zegt hoofdcommissaris Yves Bogaerts. Hij pleit voor een gerichte aanpak, om te voorkomen dat de jongeren echt het verkeerde pad op gaan.

SVH