Herlees de chat met Mieke Van Hecke over het onderwijs

Print
Herlees de chat met Mieke Van Hecke over het onderwijs

Herlees de chat met Mieke Van Hecke over het onderwijs

Er is de voorbije dagen al heel wat inkt gevloeid over de geplande onderwijshervorming die werd bedisseld binnen de Vlaamse regering. Het akkoord leende zich blijkbaar ook tot verschillende lezingen, te merken aan onder meer de reacties van minister Pascal Smet (sp.a) en N-VA-voorzitter Bart de Wever. Iemand die alvast enthousiast was over het masterplan was Mieke Van Hecke, directeur-generaal van het katholiek onderwijsnet.

"Dit is wat wij gevraagd hadden, dat deze regering kijkt naar waar we naartoe gaan om ons dat dan stapsgewijs en zeer doordacht uit te laten rollen", was de reactie van Mieke Van Hecke op het plan van de Vlaamse regering.

Velen stellen zich echter de kritische vraag of het niet bij een plan blijft dat afhankelijk van de verkiezingsuitslag in de prullenmand verdwijnt. "Zoals wij het lezen, is de matrix verworven. Dit is geen losse flodder", is Van Hecke formeel.

Wat vindt u zelf van het masterplan onderwijshervorming en hoe kijkt u naar de huidige toestand van het onderwijs in Vlaanderen? Donderdagvoormiddag kon u uw vragen stellen aan Mieke Van Hecke.

Herlees de chat via onderstaande chatbox:

Foto: JVDP