Boussu Dour komt niet naar het Kiel

Print
Boussu Dour komt niet naar het Kiel

Boussu Dour komt niet naar het Kiel

Boussu Dour haakt af in het Antwerps voetbaldossier. Een verhuis van tweedeklasser uit de provincie Henegouwen naar het Kiel leek woensdagochtend nog mogelijk, maar dat gaat niet door. Sint-Niklaas en Wilrijk lijken nu de laatste opties voor Beerschot.

Vorige week werd nog voluit op eersteklassevoetbal gemikt, vandaag lijkt men de lat iets lager te leggen op het Kiel. Het initiatief gaat ditmaal ook niet uit van burgemeester De Wever en de groep van zakenlui waarmee hij voortdurend schermde, maar wel van enkele jarenlange Beerschotgetrouwen, zoals voormalig voorzitter Kesters, Paul Nagels en clubadvocaat Bob Van Jole.

Het vizier werd op Boussu Dour gericht. De club leek interesse te hebben om haar stamnummer af te staan, maar lokale politici zagen een verhuis naar Antwerpen uiteindelijk niet zitten.

Sint-Niklaas en Wilrijk

De investeerders werken nu hun tweede plan uit: Sint-Niklaas. Met de derdeklasser is er een principeakkoord, maar de financiële voorwaarden van voorzitter Van Lijsebetten zijn niet mals.

Vanuit het Beerschotcollectief - een vereniging van Beerschotsupporters - wordt verder gepraat met eersteprovincialer Wilrijk. Dat aarzelt met een mogelijke naamsverandering om de clubloze Beerschotfans tegemoet te komen. Als er alsnog een nieuwe club wordt gevonden voor het Kiel, is een samenwerking met Wilrijk - vooral op vlak van de jeugdwerking - wel voor de hand liggend.

Ongeveer duizend Beerschot-supporters kregen woensdagavond uitleg bij de ontwikkelingen en overlegden met de investeerders, zo meldt Sporza. De fans mogen via een e-mail doorgeven welk plan hun voorkeur heeft

Foto Belga