Ford Genk

Gesprekken bij Lear en Syncreon in een eindfase

Print
Gesprekken bij Lear en Syncreon in een eindfase

Gesprekken bij Lear en Syncreon in een eindfase

De onderhandelingen over de cao bij Lear en Syncreon, toeleveranciers van Ford Genk, waren woensdagavond nog niet helemaal afgelopen. De krijtlijnen zijn dezelfde als voor de andere grote toeleveringsbedrijven. Over de werkdruk is er wel nog discussie.

Zaterdag om 10.00 uur worden op het stadhuis van Genk de cao's getekend van de vier grote toeleveringsbedrijven. Voor twee van hen, met name Lear en Syncreon, moet er nog een akkoord worden gevonden over enkele details. De gesprekken zitten in een eindfase omdat de voorwaarden in dezelfde lijn liggen met die voor de arbeiders bij Ford, en voor de collega's van SML en IAC.

Toch was er woensdag nog onrust bij de werknemers van Lear. Ze vonden dat ze te weinig geïnformeerd waren over de inhoud van de voorstellen tot cao die momenteel besproken worden. De spanning liep er een tijdje hoog op. Bijkomend twistpunt waren de afspraken over de werkdruk na 1 juni. Omdat de werknemers van Lear hebben gehoord dat er bij collega SML 23 extra mensen mogen blijven om de werkdruk te laten dalen, eist men ook bij Lear inspanningen van dezelfde grootorde. Op die manier kunnen de laatste 18 maanden bij het bedrijf in alle sereniteit worden volgemaakt.

Belga