Di Rupo: "Evenwicht tussen besparingen en maatregelen voor groei"

Print
Di Rupo: "Evenwicht tussen besparingen en maatregelen voor groei"

Di Rupo: Evenwicht tussen besparingen en maatregelen voor groei

Premier Elio Di Rupo zegt dat ons land op Europees niveau blijft pleiten voor een evenwicht tussen besparingen en maatregelen die de economische groei en de werkgelegenheid bevorderen. Dat zegt hij in een reactie op de aanbevelingen van de Europese Commissie en de beslissing om ons land geen boete te geven.

De premier wijst erop dat de Commissie in haar beslissing rekening heeft gehouden "met de elementen die de regering ter verduidelijking had aangevoerd". "Dit betreft onder meer de uitzonderlijke situatie in 2010-2011 waarin het land een periode van 541 dagen zonder een volwaardige regering kende, de belangrijke structurele inspanning van 2012, het principe van niet-retroactiviteit."

Di Rupo herinnert eraan dat de regering "op 17 maanden tijd in een context van dalende groei in de eurozone, een inspanning van bijna 20 miljard euro" heeft geleverd. Hij zegt ook dat de regering "onverkort vasthoudt aan haar engagementen aangegaan in het kader van het Stabiliteitsprogramma".

"België blijft op Europees niveau pleiten voor een evenwichtige aanpak die balanceert tussen duurzame budgettaire besparingen en steunmaatregelen voor meer groei en meer werk. Dit is de enige mogelijke aanpak voor de Europese Unie om uit deze crisis, die zeer veel Europese burgers treft, te geraken".

Lees ook België ontsnapt aan Europese boete

Foto Photo News